Descoperă proiectele de mediu din acțiunea dedicată micilor comunități. În ZONA TA!
Avem vești fantastice pentru comunitățile din București! Iată ideile care au fost selectate pentru a primi finanțare și sprijin în transformarea Bucureștiului într-un oraș bun de trăit, puțin cu puțin, cartier cu cartier. Hai să vedem ce urmează să se întâmple:
1. Spații Verzi Sănătoase , prin Asociația Aspire to Change – „Bucureștii Verzi și Noi” 7 spații verzi (800 mp) vor fi amenajate și întreținute sustenabil cu ajutorul comunității și autorităților. Vor apărea pajiști perene, arbuști autohtoni și compostare. Plus, un ghid de bune practici pentru primării și ADP-uri. Verde, the smart way!
2. Grupul de Inițiativă Civică Wilson – „Verde concret(e). De la gri la viață” Curtea interioară betonată a blocului Wilson devine o grădină și un spațiu de evenimente comunitare. Vecinii vor avea și o parcare pentru biciclete și sesiuni de plantare și pictură. De la gri, la viață!
3. GIC ConstantinIDE.I.civice – „Redăm grădina comunității” Grădina blocului și ghenele de colectare separată a deșeurilor vor fi transformate într-un mediu sigur și frumos. Sesiuni educative despre grădinărit și reciclare pentru toți locatarii.
4. Asociația Alte Abilități - „Grădina Comunitară de la Muzeul Național al Hărților” Grădina muzeului va fi revitalizată cu plante native și flori sălbatice. Ateliere de grădinărit și evenimente ecologice vor transforma acest spațiu într-un loc de socializare și relaxare. Inspirăm și alte instituții să adopte practici ecologice!
5. Mihalache CIVIC 113 – „Regenerare grădini urbane Bloc 11” Regenerăm spațiile verzi locale cu arbuști, flori și sisteme de udare. Colaborăm cu ADP Sector 1 și implicăm comunitatea în grădinărit și educație ecologică.
6. Plevnei Civic – „Ia un loc la tine la bloc” Curtea interioară a blocului de pe Calea Plevnei 44 devine un hub comunitar verde. Creștem biodiversitatea și rata de reciclare, consolidăm sentimentul de apartenență între vecini.
7. LIFE Association - Long-lasting Innovations for Europe, Inovatii Durabile Pentru Europa – „Grădina din Grădiniță” La Grădinița 232 din sectorul 3, dezvoltăm o grădină urbană pedagogică. Copiii, părinții și cadrele didactice vor crea și întreține această grădină, învățând despre importanța educației ecologice.
8. Bloc M57 – „Panait Cerna nr. 4 - Verde” Reabilităm grădina blocului M57 prin plantarea de arbori, flori și plante diverse. Comunitatea va fi implicată în curățarea grădinii și învățarea îngrijirii acesteia, sub îndrumarea specialiștilor.
9. Acasă la Unirii – „Unirii la înălțime” Transformăm trei spații irosite în spații verzi, cu grădini productive și panouri fotovoltaice. Implicăm comunitatea în promovarea spiritului ecologic și a reciprocității.
Toate aceste proiecte au 9 luni la dispoziție să prindă viață! Mulțumim juriului pentru treaba nu foarte ușoară de selecție: Fundația Comunitară București și ING Bank!
În plus, Asociația Străzi pentru Oameni caută soluții de regenerară urbană a unui spațiu neglijat folosit ca parcare chiar în Piața Revoluției. În următoarele patru luni mobilizează comunitatea locală, lucrează cu o echipă de urbaniști și caută soluții pentru a transforma acest loc într-un spațiu de socializare și relaxare, inclusiv pentru skateri.