Conferința de lansare a Platformei de mediu pentru București și a Raportului de cercetare Starea mediului în București
Conferința de lansare a Platformei de mediu pentru București și a Raportului de cercetare Starea mediului în BucureștiReprezentanți ai autorităților, societății civile și companiilor participă marți, 12 aprilie 2022, la conferința de lansare a Platformei de mediu pentru București – Un Oraș bun de trăit și a Raportului de cercetare Starea Mediului în București, elaborat de expertul independent prof. univ. dr. Cristian Iojă, în cadrul unui program al Fundației Comunitare București, realizat în parteneriat cu ING Bank. 

11 aprilie 2022, București | Comunicat de presă |

Raportul cartografiază problemele de mediu cu care se confruntă Capitala și o parte din soluțiile posibile pe șase domenii cheie: Natură urbană, Calitatea aerului, Adaptarea la schimbările climatice, Managementul deșeurilor și economia circulară, Infrastructura gri, Mobilitate urbană și calitatea mediului. De asemenea, documentul analizează și Actorii relevanți în protecția mediului și arată că problemele din domeniu sunt atât de complexe, încât fără o acțiune în care autoritățile, societatea civilă, companiile și cetățenii să colaboreze, ele nu pot fi remediate.

Printre participanții confirmați până acum care vor lua parte la dezbateri se numără:  Radu Mihaiu (primarul Sectorului 2), Ciprian Ciucu (primarul Sectorului 6), Anamaria Gram (Consilier General și Coordonator al grupului de lucru pentru calitatea aerului din CGMB), Mădălina Stancu (Viceprimar Sector 4 București), Ștefania Simion (Director Administrația Parcul Natural Văcărești), Octavian Berceanu (Expert de mediu și fost Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu), Alexandra Ghenea (Expert managementul deșeurilor și economie circulară), Dan Bărbulescu (Director Asociația Parcul Natural Văcărești), Raul Pop (Expert independent politici de mediu), Emil Ivănescu (președinte OAR București), Alexandra Maier (director sustenabilitate ING Bank) și Alina Kasprovschi (director Fundația Comunitară București). 

Doi invitați din străinătate vor prezenta studii de caz pe tema calității aerului - Juliette Laurent, Coordonator Relații Internaționale, Airparif, organizație responsabilă de monitorizarea calității aerului din Paris –, precum și pe tema managementului zonelor umede - Chris Roston International Engagement Manager, WWT UK, principala organizație dedicată conservării zonelor umede din Marea Britanie. Intervențiile vor avea loc pe zoom, în jurul orei 12.30. 

Întreaga conferință va putea fi urmărită în direct pe pagina Fundației Comunitare București, pe canalul de Youtube și pe Platforma de Mediu pentru București

Moderatoarele discuțiilor vor fi Elena Calistru (Fondator Funky Citizens), Corina Murafa (Expert politici publice pe energie și schimbări climatice), Oana Marinescu (Consultant comunicare strategică).

Evenimentul se va desfășura la Hotel Sheraton, Sala Iridium între orele 10.00 și 13.30, iar înscrierea participanților va începe de la 9.30. Pentru detalii suplimentare, vă invităm să consultați și website-ul programului: www.platformademediu.ro

Informații de background

Platforma de mediu pentru București este un program inițiat de Fundația Comunitară București și ING România, care își propune să sprijine acțiunea colaborativă a părților interesate, să reprezinte un punct de întâlnire pentru a stabili strategii și priorități comune de acțiune în vederea rezolvării problemelor de mediu ale Capitalei.

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri și grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construim mecanisme de donație, fonduri de finanțare și incubatoare de idei pentru oraș. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare din țară. 

www.platformademediu.ro