12 proiecte eligibile pentru finanțare în 2022
12 proiecte eligibile pentru finanțare în 2022Pe 11 septembrie 2022, am închis perioada de aplicații pentru runda de finanțare 2022 a platformei de mediu pentru București, deschisă împreună cu ING Bank România și FAN Courier. Am primit 12 propuneri de proiecte, care adresează oportunități și probleme legate de spațiile verzi din cartiere, respectiv zonele naturale urbane mari din București și Ilfov.

Bugetul însumat al propunerilor este de 2.253.165.  Valoarea totală a rundei curente de finanțare este de 500.000 lei și este susținută financiar de ING Bank România și FAN Courier.

Propunerile de proiecte eligibile care intră în etapa de evaluare sunt:

Aria I (Zone naturale urbane):

 1. Permablitz la Jilava – Asociația Beehave;
 2. Pădurea Urbană Lacul Morii – Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis;
 3. Insula Hub – MaiMultVerde;
 4. Natura dintre blocuri – Asociația Parcul Natural Văcărești;

Aria II (Spații verzi pentru comunități de cartier):

 1. Registru Verde pentru Parcul Kiseleff – Asociația Peisagiștilor din România – AsoP București;
 2. POVEȘTI ÎN NATURĂ (P.I.N) – PROFESORI COLEGIUL NAȚIONAL „ELENA CUZA”;
 3. Grădina cu Povești – Asociația P.A.V.E.L.;
 4. Gradina comunitara Gura Siriului -Grupul de inițiativă Grădina din Gura Siriului (GGS);
 5. ÎMPREUNĂ ÎN GRĂDINA DE LÂNGĂ BLOC – Floreasca Civică;
 6. ROOTS – Grădini urbane – Asociația Culturalis;
 7. NATURA ÎN URBAN – ARHITECTURĂ PEISAGISTICĂ URBANĂ;
 8. OPEN – A Garden for All : multifunctional green space open to the community – Asociația Climato Sfera;

Cele 12 propuneri de proiecte vor fi evaluate de juriul programului în perioada următoare, iar câștigătorii vor fi anunțați după data de 4 octombrie. Juriul are opțiunea de a invita coordonatorii proiectelor de pe o listă scurtă la interviuri sau de a cere clarificări, în cazul în care va fi necesar în luarea deciziilor finale de finanțare.

Juriul este format din: Alex Oprița – Coordonator al Platformei de Mediu pentru București, Fundația Comunitară București;
Mihaela Chiriță – Directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București; Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA România; Serge Offers – Chief Financial Officer, ING Bank Romania; Magda Popescu – Director Executiv, Fundația FAN Courier.

———————
Acest apel de proiecte face parte dintr-un program mai amplu, Platforma de mediu pentru București, inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank România. Acesta urmărește dezvoltarea participativă a unei viziuni comune de mediu pentru oraș a stakeholderilor implicați în domeniu (organizații non-profit și grupuri de cetățeni, autorități publice locale și centrale, companii etc) pornind de la date, probleme și soluții care pot fi scalate.